Verhagen onderzoekt gevolgen boren schaliegas

Verhagen onderzoekt gevolgen boren schaliegas

Naar aanleiding van de commotie rond schaliegas, laat minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) onafhankelijk onderzoek oen naar de mogelijke schadelijke gevolgen van dergelijke boringen in Zeeland en andere provincies.

Geen boringen

De minister kondigde zijn plannen afgelopen donderdag aan tijdens overleg in de Tweede Kamer. De studie zal kijken naar de gevolgen van boringen voor mens, natuur en milieu en het onderzoek moet voor de zomer van 2012 gereed zijn. Verhagen heeft laten weten dat er geen boringen naar schaliegas zullen worden verricht tot de uitkomst van het onderzoek bekend is.

Ook steenkoolgas

Ook wordt gekeken naar het boren naar steenkoolgas meegenomen. Ook hier beloofde de bewindsman dat er geen proefboringen plaatsvinden, zolang de uitkomst van de studie onbekend is. Behalve in Zeeland willen bedrijven ook in Gelderland, Brabant en Limburg boringen doen naar onconventioneel gas zoals steenkool- of schaliegas. De gemeente Tholen sprak zich in september nog uit tegen een proefboring op Sint-Philipsland en in Boxtel verbood de rechtbank onlangs boringen naar schaliegas.

Bron: PZC

Lees het hele bericht hier.