Onafhankelijke informatiebron over energiebeleid voor overheden.

Oplaadpunten voor auto’s in Schaijk en Zeeland

door Martin Gijzemijter op 6 januari 2012

in Beleid, Innovatie, Interviews

Komend voorjaar worden er in de gemeente Landerd twee oplaadpunten voor elektrische auto’s geplaatst. Het gaat om een pilotproject van de Stichting E-laad, bedoeld om het elektrisch rijden te stimuleren.

“De locaties zijn bepaald in overleg met het MKB”, zegt wethouder Hetty Tindemans. Bij beide oplaadpunten zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar.”
De markt voor elektrisch rijden ontwikkelt zich in een razend tempo, constateert wethouder Tindemans. “Dat is goed nieuws, want elektrisch rijden verbetert de luchtkwaliteit, is stil en duurzaam. Als gemeente kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan deze ontwikkeling door het plaatsen van elektrische oplaadpalen.”

Hoeveelheid locaties essentieel

Voor een brede introductie van elektrische vervoersmiddelen is het volgens de wethouder essentieel dat deze op zo veel mogelijk locaties kunnen worden opgeladen. “Nu al zijn er diverse typen elektrische voertuigen te koop, maar de komende jaren komt vrijwel elk groot automerk met elektrische modellen. Gevoegd bij de stimuleringsmaatregelen van de Rijksoverheid geeft dat de verwachting dat al in de komende jaren steeds meer elektrische voertuigen in het straatbeeld gaan verschijnen.”

Kip-ei-probleem

Met de komst van de oplaadpunten wordt volgens Tindemans het bekende ‘kip-ei-probleem’ opgelost. “Er wordt nog te weinig elektrisch gereden omdat er te weinig laadfaciliteiten zijn en er zijn te weinig laadfaciliteiten omdat er nog te weinig elektrische auto’s zijn. De ervaring die we opdoen met de laadpalen kunnen we voor de toekomst en in de regio gebruiken om de komende jaren het elektrisch rijden en het plaatsen van laadpalen in de openbare ruimte verder te ontwikkelen. Ook particulieren kunnen namelijk verzoeken om laadpalen.”

Bron: Arenalokaal.nl

Lees het hele bericht hier

 

Previous post:

Next post: