Eemsmond stimuleert e-rijden met oplaadpunten

Eemsmond stimuleert e-rijden met oplaadpunten

De gemeente Eemsmond heeft duurzaamheid en milieu hoog in het vaandel staan en wil om deze reden elektrisch rijden stimuleren. Op 11 januari 2012, om 14.00 uur, zal wethouder milieu Harrie Sienot dan ook het eerste oplaadpunt officieel in gebruik nemen. Hij zal het startsein geven door als eerste elektrisch te ‘tanken’. Het eerste oplaadpunt staat bij het station in Uithuizen. Bij de opening zijn twee elektrische auto’s aanwezig.

Infrastructuur belangrijk

Wethouder Harrie Sienot: “Elektrische auto’s zijn schoner dan auto’s op gangbare brandstoffen en leveren een belangrijke bijdrage aan vermindering van fijnstof en CO2-uitstoot. Op dit moment zijn er nog niet zo veel elektrische auto’s, maar het worden er steeds meer. Het uitbreiden van de infrastructuur van elektrische oplaadpunten speelt hierbij een belangrijke rol: als er geen oplaadpalen zijn, koopt niemand een elektrische auto en vice versa. Door het plaatsen van oplaadpalen voor elektrische auto’s maken we een start met het doorbreken van dit ‘kip/ei’-probleem.”

Tweede oplaadpunt

De gemeente Eemsmond heeft ook plannen voor een tweede oplaadpunt. Op dit moment bekijkt de gemeente wat de mogelijkheden zijn om een e-laadpaal ergens in de Eemshaven te plaatsen. De stroom die geleverd wordt aan de oplaadpalen, is groen.

Bron: Gemeente Eemsmond

Lees het hele bericht hier.