Rijssen-Holten betaalt 400 energiescans

Rijssen-Holten betaalt 400 energiescans

Ondernemers van het midden- en kleinbedrijf kunnen met een Energiescan van hun bedrijf inzien hoeveel bespaard kan worden op bijvoorbeeld verlichting, verwarming en productkoeling. De energiescan geeft praktisch advies hoe snel en zonder al te ingrijpende vervangingen energie bespaard kan worden.

Direct zichtbaar

De gemeente Rijssen-Holten betaalt de eerste 400 energiescans wanneer een van de aanbevelingen uit de scan uitgevoerd wordt. De provincie Overijssel subsidieert de te nemen maatregelen. De Energiescan is een zeer doeltreffend onderzoek waarbij het energieverbruik van een onderneming overzichtelijk en snel in kaart gebracht wordt. Snel en gemakkelijk! Direct is zichtbaar hoeveel bespaard kan worden op onder andere verlichting, verwarming en productkoeling. En er is praktisch advies hoe de ondernemer snel – zonder al te ingrijpende vervangingen – energie (en dus geld) kan besparen. Onderdeel van het rapport dat de ondernemer ontvangt is een benchmarkrapportage: een vergelijking van het eigen energieverbruik met bedrijven binnen de branche. Speciaal voor de ondernemers in Overijssel is een prijs van € 200 afgesproken.

Gemeente betaalt

De gemeente Rijssen-Holten wil het voor ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) nog aantrekkelijker maken. De gemeente betaalt deze € 200, onder voorwaarde dat de ondernemer een van de aanbevelingen uit de scan gaat uitvoeren. Hierbij wordt hij of zij geholpen door aantrekkelijke subsidieregelingen van de provincie Overijssel. Op de in de energiescan genoemde maatregelen ontvangt de ondernemer een subsidie van 25% met een maximum van € 2.500,-. In totaal kunnen 400 MKB- ondernemers uit Rijssen-Holten gebruik maken van deze gemeentelijke regeling. De provinciale regeling is opengesteld voor maximaal 1.000 mkb-bedrijven.

Bron: Radio350.nl

Lees het hele bericht hier