Meppel start duurzaam energiebedrijf

Meppel start duurzaam energiebedrijf

De gemeente Meppel heeft ‘MeppelEnergie’ opgericht, een lokaal duurzaam energiebedrijf dat duurzame energie levert tegen een aantrekkelijke prijs aan de nieuwe woonwijk ‘Nieuwveense Landen’.

Goed voorbeeld van lokaal initiatief

Het energiebedrijf MeppelEnergie is een initiatief van de gemeente Meppel en Rendo Duurzaam, dat duurzame energiesystemen realiseert. Waterschap Reest en Wieden is een belangrijke leverancier van het nieuwe bedrijf en levert biogas en warmte uit het afvalwater van de rioolwaterzuiveringsinstallatie. MeppelEnergie is een goed voorbeeld van een lokaal klimaatinitiatief zoals vermeld in de Klimaatagenda 2011-2014. De nieuwe woonwijk Nieuwveense Landen is aangewezen als Icoonproject door het ministerie van I&M.

Lagere energierekening

In 2012 beginnen de werkzaamheden in Nieuwveense Landen. Het energiesysteem van de wijk is volledig duurzaam en CO2-neutraal. De bewoners gaan dit merken aan hun lagere energierekening en aan het wooncomfort. Het energiesysteem met warmtepomp en vloerverwarming zorgen voor een warm huis in de winter en een gekoeld huis in de zomer.

Bron: Duurzaamgebouwd.nl

Lees het hele bericht hier.