Goes bespaart energie met deuren dicht

Goes bespaart energie met deuren dicht

De gemeente Goes organiseert samen met milieuorganisatie ZMf en Ondernemersvereniging OOG houden wederom de zogeheten ‘deuren dicht actie’ voor winkeliers. Het doel van de actie is eenvoudig maar doeltreffend: ondernemers stimuleren de deur van hun winkel te sluiten bij koud weer, zodat er geen warmte verloren gaat, hetgeen direct leidt tot een energiebesparing.

Gesloten deur, maar open karakter

Een mogelijk bezwaar van ondernemers is dat de gesloten deuren afbreuk doen aan het open karakter van bepaalde organisaties. Om die reden zijn er bordjes gedrukt met de tekst ‘Natuurlijk zijn we open, de deur is alleen dicht om energie te besparen’ die winkeliers gratis kunnen aanvragen.

Besparing van 400 euro

De actie is een vervolg op de actie die vorig jaar voor het eerst werd gehouden. Ongeveer honderd onderdemers in de gemeente vroegen een bordje aan en besloten de deur dicht te houden. Dat is meer dan een symbolisch besluit, want onderzoek van de ZMf heeft uitgewezen dat een open deur van twee bij drie meter jaarlijks zorgt voor 4000 euro extra stookkosten, een bedrag dat dus eenvoudig kan worden bespaard.

Bron: PZC.nl

Lees het hele bericht hier.