Onafhankelijke informatiebron over energiebeleid voor overheden.

Deventenaren gesubsidieerd aan de zonne-energie

door Michael van Dorp op 29 februari 2012 1 reactie

in samenwerking, Subsidies

In Deventer worden 75 huishoudens de komende maanden voorzien van zonnepanelen. Stichting Zon Deventer diende hiervoor eind 2011 een succesvolle subsidieaanvraag in bij de provincie Overijssel. De stichting ziet graag nog veel meer zonnepalen op particuliere daken.

Lokale samenwerking
De stichting is opgericht door inwoners van Deventer en helpt stadgenoten bij de aanschaf van zonnepanelen. Door middel van collectieve inkoop kunnen aantrekkelijke kosten gerealiseerd worden. Met de eerste subsidieaanvraag werd 150.000 euro binnengehaald. “Met deze eerste actie besparen we 80.000 kg CO2 per jaar. Als inwoners kunnen we zo een steentje bijdragen aan de doelstellingen die we met elkaar stellen”, aldus Jankees Klapwijk, voorzitter van Stichting Zon Deventer.

Duurzaam Deventer
Ook in Bathmen, Lettele en Diepenveen zijn vergelijkbare initiatieven opgezet. Met stichting Zon worden de handen ineengeslagen voor een nieuwe subsidieaanvraag bij de provincie. “Graag zie ik zoveel mogelijk daken in Deventer met zonnepanelen”, laat milieuwethouder Jos Pierey optekenen. “Een duurzaam Deventer komt tot stand met mensen die samen de schouders eronder zetten. Wij ondersteunen daarom dit grote initiatief van stad en dorpen. Samen staan we sterk en maken we het plaatsen van zonnepanelen goedkoper en eenvoudiger.”

Bron: Gemeente Deventer.


  • http://www.solarblitz.nl H. Honnest

    Waarom in deze tijden in vredesnaam nog subsidie op zonne-panelen voor particulieren, als dit nu al zeer rendabel en zelfs winstgevend is?
    In het Gelderse Zutphen is er geen enkele subsidie op zonnepanelen. Daar heeft de plaatselijke groep van Transition Towns een lokale inkoopactie opgezet en hebben zich in 2 weken tijd al zo’n 60 mensen bij de lokale leverancier gemeld om PV-systemen geleverd en ge

Previous post:

Next post: