PvdA Amersfoort: zonnepanelen op braakliggende gronden

PvdA Amersfoort: zonnepanelen op braakliggende gronden

In Amersfoort spreekt de PvdA zich uit voor het vaker toepassen van zonne-energie in de stad. De partij wil dat onderzocht wordt of het mogelijk is om zonnepanelen te plaatsen op braakliggende bouwgronden. Naast het genereren van schone energie, zou dit tegelijkertijd de nodige inkomsten voor de gemeente opleveren.

Onderzoek
Alle vormen van duurzame energieopwekking zouden zo veel mogelijk door de gemeente moeten worden gestimuleerd, vindt de lokale PvdA. Raadslid Marlien de Kruijf vraagt het college of het bereid is onderzoek te doen naar de mogelijkheid om zonnepanelen op braakliggende bouwgronden te plaatsen. “Zonne-energie is een belangrijke leverancier van schone energie en draagt bij aan het streven van Amersfoort een duurzame gemeente te maken”, aldus De Kruijf.

Huurwoningen
De partij geeft ook te kennen groot voorstander te zijn van het plan van koepelorganisatie Aedes om sociale huurwoningen te voorzien van zonnepanelen. De Kruijf wil daarom ook weten of de woningcorporaties in Amersfoort meedoen aan dit plan en welke mogelijkheden er zijn om schone energie voor sociale huurders aantrekkelijk te maken. Deze maatregelen zouden een bijdrage kunnen leveren aan het doel van Amersfoort om in 2030 CO2-neutraal te zijn.

Breda
Eerder deze maand kwam de lokale D66-fractie in Breda met een vergelijkbaar plan. De partij rekende uit dat met twintig hectare aan bruikbaar terrein 2.234 woningen van zonne-energie kunnen worden voorzien. In het plan van D66 zou de gemeente niet zelf in zonne-energie investeren, maar de grond verhuren aan exploitanten van zonne-energie.