Henk Bleker haat het woord ‘duurzaamheid’

Henk Bleker haat het woord ‘duurzaamheid’

Henk Bleker heeft een hekel aan het woord ‘duurzaamheid’, maar wil zich wel richten op duurzame energieopwekking. Hij wil af van kernenergie in Nederland. Bleker meent dat kerncentrales niet meer nodig zijn, wanneer Nederland erin slaagt meer groene energie op te wekken in de regio. Deze uitspraken deed de kandidaat voor het lijsttrekkerschap van het CDA maandagavond, tijdens het eerste debat met de overige kandidaten.

Kernenergie en megastallen
Hoewel het CDA zich voorheen inzette vóór het gebruik van kernenergie, is Bleker van mening dat Nederland zonder kan. “Als een land als Duitsland kan afstappen van kerncentrales, kunnen wij het ook”, liet hij optekenen tijdens het debat. Bleker sprak zich ook uit voor het invoeren van een maximum aantal dieren op een boerderij. Dit zou gezondheidsrisico’s voorkomen en het imago van de agrarische sector goed doen. Boeren moeten een goed salaris kunnen verdienen, maar er moet een grens worden gesteld aan schaalvergroting, aldus Bleker.

Lijsttrekker
De leden van het CDA kunnen vanaf donderdag op hun favoriete kandidaat stemmen. Mocht geen van de kandidaten een meerderheid halen, dan volgt een tweede ronde waarin de twee kandidaten met de meeste stemmen het tegen elkaar opnemen. Uiterlijk 1 juni moet bekend zijn wie de lijsttrekker voor het CDA wordt in de aanloop naar de verkiezingen in september.

Bron: Elsevier