Collectieve inkoop zonnepanelen Noord-Holland krijgt vervolg

Collectieve inkoop zonnepanelen Noord-Holland krijgt vervolg

SamenZonneEnergie krijgt in Noord-Holland vanaf deze week een vervolg. Via de deelnemende 22 gemeenten kunnen huiseigenaren en kleine ondernemers voordelig zonnepanelen aanschaffen. Ook in Zuid-Holland vindt deze veiling regelmatig plaats. In Noord-Holland werd medio augustus een eerdere editie succesvol afgesloten.

Vrijblijvend inschrijven

Belangstellenden in Noord-Holland kunnen zich tussen 14 oktober en 13 november vrijblijvend inschrijven op de website samenzonneenergie.nl. Op 14 november 2013 vindt de veiling plaats onder geselecteerde leveranciers. In de prijs is de installatie van de panelen inbegrepen.

Lokale installateurs

Als een deelnemer het aanbod accepteert, verzorgt de winnende leverancier de levering en installatie van de zonnepanelen. Bij de installatie worden lokale installateurs betrokken.
De deelnemers kunnen kiezen uit pakketten zonnepanelen die passen bij hun specifieke vraag. De groepsaankoop wordt verzorgd door iChoosr. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het organiseren van groepsaankopen en voorziet de deelnemers aan de veiling via een helpdesk en een website van informatie.

25.000 nieuwe zonnepanelen

Aan de vorige veiling op 11 juni 2013 deden 19 gemeenten en 2560 eindgebruikers mee. Deze veiling leverde 25 duizend nieuwe zonnepanelen op. Wethouder Peter Westenberg van de gemeente Hoorn deed vorig jaar zelf mee aan de veiling van zonnepanelen. “Ik heb nu sinds januari zonnepanelen op mijn dak en zie iedere dag de meter teruglopen.”

Puur Hoorn

De groepsaankoop is in Hoorn onderdeel van het duurzaamheidsprogramma Puur Hoorn. Onder dit motto zet de gemeente Hoorn zich in om energiebesparing en opwekking van duurzame energie onder bewoners, bedrijven en instellingen te stimuleren.

Bron:  Samen Zonne-energie