Warmtewet krijgt eigen hoorzitting in de Tweede Kamer

Warmtewet krijgt eigen hoorzitting in de Tweede Kamer

In een brief aan de Tweede Kamer drongen consumentenorganisaties erop aan dat de Warmtewet inhoudelijk zou moeten worden besproken tijdens een hoorzitting. Vandaag hebben de Kamerleden hiermee ingestemd.

Op 17 november zou de Warmtewet kort besproken worden in de Tweede Kamer. Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en de Woonbond vonden dat de Warmtewet te weinig aandacht zou krijgen en schreven een brief aan de Tweede Kamer. Vandaag hebben de Kamerleden ingestemd met een hoorzitting over de Warmtewet, waar deskundigen de Tweede Kamer bijpraten over de wet. Wanneer de hoorzitting plaatsvindt is nog niet bekend.

Wat is de Warmtewet?

De Warmtewet moet ervoor zorgen dat huishouden die zijn aangesloten op stadsverwarming, of een andere collectieve warmtevoorziening, niet meer betalen voor de levering van warmte dan huishoudens met een CV-ketel.

Wat schort er aan de Warmtewet?

Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en de Woonbond vinden dat er veel mankeert aan de Warmtewet. Zo zijn de vaste kosten voor huishoudens na invoering van de Warmtewet met 7% gestegen.

Lees verder

Lees voor meer informatie het gehele artikel op eigenhuis.nl

Bron: Eigenhuis.nl