Vakbeurs Energie – Brabant energieneutraal in 2050

Vakbeurs Energie – Brabant energieneutraal in 2050

Het is een uitdaging: een energieneutraal Brabant in 2050. Zeker als je kijkt naar waar de provincie nu staat: 7,2% van het huidige energieverbruik in Brabant is duurzaam opgewekt. Dat moet naar 14% in 2020, wil de provincie de finish halen.

Hoe bereikt de provincie dat? Door uitrol te versnellen en disruptieve ontwikkelingen & sociale innovatie aan te jagen. Misschien wel met uw input. De provincie gelooft erin. ‘Brabant heeft een energieke samenleving. Innovatie en grootschalige uitrol zit in ons DNA’, zoals zij verwoordt in haar longread Energie. De provincie gaat dan ook graag de samenwerking aan met haar Brabantse burgers. Op zoek naar nieuwe ideeën en initiatieven. Zo werden er de afgelopen jaren Energy Cafés, een Energy Dinner en een Energy Festival georganiseerd.

De vijf versnellingspaden

Deze bijeenkomsten helpen de provincie met het behalen van de doelen uit het Uitvoeringsprogramma Energie. Een beleidsdocument waarin Brabant uiteenzet hoe zij haar energieneutrale droom in 2050 wil bereiken. Dat doet zij door in te zetten op vijf versnellingspaden:  Gebouwde Omgeving, Smart & Green Mobility, Energieneutrale Industrie, Energy Farming en Energieke Landschappen.

VakbeursEnergie

Versnelde uitrol, disruptieve ontwikkelingen en sociale innovatie

Op deze gebieden wil zij een versnelde uitrol realiseren, door ervoor te zorgen dat de projectontwikkeling in Brabant toeneemt. Daarnaast wil zij inzetten op vernieuwing en disruptie. Dat gaat de provincie doen door onder meer experimenten mogelijk te maken in living labs. Tot slot wil zij inzetten op sociale innovatie. Op die manier wil de provincie mensen de mogelijkheid geven mee te doen met de energietransitie. Bijvoorbeeld door windaandeelhouder te worden.

Denk mee

Maar u kunt ook meedoen door uw idee of initiatief voor een energieneutraal Brabant met de provincie te delen. Vertel uw verhaal en kom langs op het Regio Brabant Paviljoen.

Registreer hier direct voor uw bezoek aan de Vakbeurs Energie.

 

VakbeursEnergie-slider