Campagne Duurzame Warmte schept informatie over duurzame warmtetechnieken

Campagne Duurzame Warmte schept informatie over duurzame warmtetechnieken

Met de nieuwe campagne Duurzame Warmte wil de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) samen met haar leden, rijksoverheid en milieuorganisaties als Greenpeace en Milieu Centraal het makkelijker maken voor consumenten om te kiezen voor duurzame warmte.

Op een duurzame manier een huis verwarmen en zorgen voor warm water is de toekomst. En het is voor iedereen goed mogelijk met technieken als zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels of pelletkachels. Maar hoe werkt dat nu precies en hoe kiest de consument nu de juiste techniek voor zijn huis? De campagne Duurzame Energie wil huiseigenaren helpen met de juiste informatie aan duurzame warmtetechnieken. Want door te kiezen voor duurzame warmte kunnen huiseigenaren niet alleen de eigen energierekening verlagen, maar ook een aanzienlijke bijdrage leveren aan de transitie naar schone energie, die we als Nederland willen maken. Want van alle energie die huiseigenaren verbruiken, gaat ongeveer 70 procent naar het verwarmen van het huis of van water. Slechts 30 procent wordt daadwerkelijk gebruikt voor elektriciteit. Bovendien is het mede door de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) aantrekkelijker dan ooit om als huiseigenaar te investeren in duurzame warmte. Met de 70 miljoen die tot en met 2020 in deze regeling jaarlijks beschikbaar is kunnen huiseigenaren een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Dat kan oplopen in de meeste gevallen tot wel 20% van de aankoopkosten.

Alle mogelijkheden op een rij

Vanaf 13 maart is een speciale website van Milieu Centraal live, met daarop inzicht in de mogelijkheden om een huis op een duurzame manier te verwarmen en te zorgen voor warm water. Hier staan alle mogelijkheden op een rij. Huiseigenaren vinden er heldere informatie over de verschillende technieken. Wat doet een warmtepomp, zonneboiler, biomassaketel of pelletkachel eigenlijk? Wat kost het en past het bij het huis?

Verder kunnen huiseigenaren op de site via een handige tool bekijken welke techniek voor zijn woning het meest geschikt is. Wil een huiseigenaar meer informatie of direct al een offerte? De site biedt de mogelijkheid om snel in contact te komen met de aangesloten betrouwbare leveranciers, waar offertes kunnen worden aangevraagd.

Campagne Duurzame Warmte

De campagne is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Greenpeace, de brancheverenigingen voor warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels, de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie, Stichting Duurzame Energie Prestatie Keur en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Kijk op de website: www.duurzamewarmte.nl

Bron: persbericht NVDE