Aardwarmte Den Haag gaat de diepte in

Aardwarmte Den Haag gaat de diepte in

Na twee jaar van voorbereidende werkzaamheden, nieuwbouw en het aanleggen van leidingen start Aardwarmte Den Haag op maandag 1 maart 2010 met de boring naar aardwarmte aan de Leyweg. Jacqueline Cramer, minister Ruimte en Milieu, geeft op deze dag formeel het startsein aan dit unieke project.

In 2008 is Aardwarmte Den Haag v.o.f. door de gemeente Den Haag, de energiebedrijven Eneco en E.ON Benelux en de woningcorporatiesStaedion, Vestia en Haag Wonen opgericht om een duurzaam aardwarmteproject te realiseren. Een vooruitstrevende onderneming met een heel duidelijke ambitie. Men boort op 2.000 meter diepte naar warmte in de aarde.

Den Haag is de eerste stad in Nederland die diepe aardwarmte gebruikt voor de warmtevoorziening van een woonwijk. Het doel van het aardwarmteproject is om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Als we de nieuwbouw in Den Haag Zuidwest met aardwarmte verwarmen, scheelt het jaarlijks 5.000 ton CO2-uitstoot. Dat is 70 procent minder dan bij traditionele verwarming! Gemeente Den Haag wil in 2050 CO2-neutraal zijn.

bron: persbericht
<