Zonnecentrale van 100 kWp in Westland

Zonnecentrale van 100 kWp in Westland

In Westland is vorige week begonnen met de bouw van de grootste  zonnecentrale in de regio. De installatie heeft een capaciteit van 100 kiloWattpiek, dat opgebracht wordt door 825 dunne-filmpanelen. Dat meldt Duurzame Energie Thuis. De installatie wordt door SolarNRG gebouwd bij Van Geest International (VGI), een groot im- en exportbedrijf van groente en fruit in De Lier.

Als de installatie eenmaal operationeel is, zal deze volgens SolarNRG ongeveer 90.000 kWh per jaar aan groene stroom produceren. Dit staat gelijk aan het elektriciteitsverbruik van bijna 26 huishoudens. De investering bedraagt ongeveer €250.000 en zal door VGI binnen 7 jaar worden terugverdiend.

Volgens SolarNRG is de relatie tussen de directies van beide bedrijven al van langer duur. Het eerste contact tussen de heren Van Geest sr. en van Veen (eigenaar SolarNRG) is 7 jaar geleden gelegd toen Van Geest 4 zonnepanelen voor zijn privéwoning kocht bij het toen net opgerichte SolarNRG. Die zonnepanelen werken nog altijd perfect en hebben inmiddels al een groot aantal kWh’s geleverd.