Intentieovereenkomst biomassacentrale Breda ondertekend

Intentieovereenkomst biomassacentrale Breda ondertekend

De Bredase woningbouwcorporaties WonenBreburg, Singelveste Allee-Wonen en Laurentius, Essent en de Gemeente Breda hebben deze week een intentieovereenkomst ondertekend om de mogelijke samenwerking te onderzoeken bij de warmtevoorziening via een biomassacentrale aan nieuwbouwwoningen in Teteringen, Breda-Noord en de wijk Driesprong. Daarbij wordt uitgegaan van een koppeling van die biomassacentrale aan het bestaande warmtenet van Essent.

Duurzaam
Wethouder Wilbert Willems: “Een biomassacentrale werkt erg duurzaam. Bovendien kan een groot deel van het gemeentelijk snoeimateriaal erin verwerkt worden. Aanvankelijk was de centrale alleen bedoeld voor de nieuwbouw in Teteringen, maar zo’n centrale kan ook warmte leveren aan andere delen van Breda. Ik ben erg blij met de samenwerking met de woningcorporaties. Daardoor kan zo’n centrale een zeer rendabele investering worden.”

Krediet
Eerder heeft de Bredase gemeenteraad een krediet van € 950.000 ter beschikking gesteld voor de voorbereiding van een biomassacentrale samen met een op- en overslag van groenmateriaal. Door die op- en overslag op dezelfde locatie te vestigen kan direct snoeimateriaal geleverd worden aan de biomassacentrale. Er vindt momenteel nog onderzoek plaats naar wat de beste locatie is voor de centrale.