Eneco onterecht beschuldigd van woekerwinst stadswarmte

Eneco onterecht beschuldigd van woekerwinst stadswarmte

Louis Kanneworff van adviesbureau Edo Advies herziet in een rectificatie zijn uitspraken over woekerwinsten die Eneco zou behalen op het Haagse stadsverwarmingsnet. Dat meldt RTV West.

Woekerwinsten stadsverwarming
In januari van dit jaar kwam het Haagse adviesbureau met een rapport waarin stond dat het stadsverwarmingsnet van Eneco woekerwinsten maakt over de ruggen van 3500 aangesloten Hagenaars. Het rapport baseerde zich op een onderzoek van de Algemene Rekenkamer waarin de rendementen van een zestal warmtenetten geanonimiseerd werden beschreven. Daaruit bleek dat op een net een rendement van maar liefst 70 procent werd behaald. Kanneworff kwam tot de conclusie dat het om het Haagse warmtenet ging, Eneco ontkende.

De Haagse Stadspartij vroeg om opheldering aan het College van B&W, en Edo Advies stuur het advies op naar de NMa, in de hoop dat de kartelwaakhond Eneco op zijn vingers zou tikken.

Onjuiste uitlatingen
Kanneworff neemt zijn woorden nu terug. De cijfers waarop Edo Advies zich baseerde gingen helemaal niet over Eneco en zijn uitlatingen diverse media noemt hij nu ‘onjuist’. “Het Haagse Stadsverwarmingsnet maakte geen deel uit van het rapport van de Rekenkamer. De conclusie dat deze rendementen het Haagse Stadsverwarmingsnet zouden betreffen is dan ook onjuist.”