‘Belastingvoordeel voor collectieve, duurzame investeringen’

‘Belastingvoordeel voor collectieve, duurzame investeringen’

Huishoudens die collectief zonnepanelen of windmolens aanschaffen, moeten volgens de PvdA een belastingvoordeel krijgen. Dat meldt de NOS.

Volgens kamerlid Diederik Samson is het gek dat mensen over grote, duurzame investeringen zoals een windmolen of grootschalige zonnepaneel-projecten ook nog een belasting moeten betalen. “Je krijgt stroom uit je eigen centrale, dan moet je daar geen belasting over betalen. Het is net als een bloemkool die je in je eigen tuin kweekt, daar zit ook geen belasting op.”

Zelf investeren stimuleren

Volgens Samson levert het plan de overheid geld op. Er zouden meer molens en zonnepanelen worden geplaatst, vertelt hij tegen de NOS. “Tot nu toe hebben we dit via subsidies aangemoedigd. Dat geld ging dan naar projectonwikkelaars. Wij willen dat bewoners zelf investeren in duurzame energieopwekking.”

Volgens de NOS staan de VVD en het CDA staan niet afwijzend tegenover het voorstel, maar willen de partijen de mogelijkheden eerst verder onderzoeken.

Bekijk hier het item van de NOS.