EU: in 2050 geen benzine- en dieselauto’s van de weg (update)

EU: in 2050 geen benzine- en dieselauto’s van de weg (update)

De Europe Commissie wil dat er er in 2050 geen benzine- en dieselgestookte auto’s meer rijden. In 2030 moet het gebruik van deze auto’s in stedelijke gebieden al zijn gehalveerd. Dat meldt Groenopweg.nl. De plannen staan in het het Europees Witboek Transport 2010-2011 dat vandaag wordt gepresenteerd.

Wegverkeer

Op dit moment zorgt het wegverkeer voor een kwart van de CO2-uitstoot in de EU. Om dit wegverkeer terug te dringen wil de de EU dat in 2030 dertig procent van het wegverkeer dat een route volgt die langer is dan 300 kilometer, over de rails of via het water gaat. In 2050 moet dit 50% zijn.

Volgens het witboek moet openbaar vervoer in de stad worden gestimuleerd en moeten er voor vervuilendere auto’s hogere tarieven en belasting komen.

UpdateLees/download hier het hele rapport.