Streep door fiscale voordelen zuinige auto’s

Streep door fiscale voordelen zuinige auto’s

De subsidieregeling voor milieu- vriendelijke auto’s wordt afgeschaft. Dat meldt de NOS. Volgens de nieuwsorganisatie is de huidige regeling in de ogen van staatssecretaris Weekers (Financien) te duur. De vrijstelling van de aanschafbelasting en wegenbelasting voor zuinige benzine- en dieselauto’s kost de staat jaarlijks honderden miljoenen euro’s. Als het kabinet de plannen goedkeurt dan schaft Weekers deze vrijstellingen vanaf 2013 af.

Subsidie zuinige auto’s

Volgens de NOS worden op dit moment één op de drie auto’s met subsidie gekocht. Milieuorganisatie zijn dan ook boos over de plannen. “De vergroening in Nederland is juist geslaagd door die belastingmaatregelen”, zo reageert stichting Natuur en Milieu bij het RTL Nieuws.

Alleen voor elektrische auto’s geldt nog een vrijstelling van wegenbelasting. Wie een elektrische auto heeft die minder dan 50 miligram Co2-uitstoot, hoeft geen wegenbelasting te betalen.