Deelstoel: impuls voor duurzaam werken bij overheid

Deelstoel: impuls voor duurzaam werken bij overheid

Deelstoel zorgt ervoor dat ambtenaren op meerdere plekken in het land kunnen werken. Ze kunnen gratis een werkplek boeken bij een andere overheidsorganisatie om (samen) te werken of kennis te delen. Ede, Rotterdam, Aa en Maas, Pijnacker-Nootdorp en Stedebroec zijn de 5 nieuwste locaties die flexplekken beschikbaar stellen.

Deelstoel geeft een impuls aan duurzaam werken binnen de overheid. Zo dalen de kosten van het aantal geboekte vergaderzalen extern en worden overheidsgebouwen collectief effectiever gebruikt waardoor je kosten bespaart op het aantal vierkante meters. Bovendien hoeven ambtenaren gedurende het jaar minder ver te reizen en vermindert de CO2-uitstoot.

Een ander voordeel is dat deelstoel een verbinding maakt tussen online en offline netwerken. Ambtenaren werken steeds meer over de eigen organisatiegrenzen heen. Bijvoorbeeld in online samenwerkingsruimtes, zoals Plein Overheid (Pleio). Naast deze online plekken zijn fysieke plekken nodig om elkaar te ontmoeten en samen te werken aan maatschappelijke thema’s. Hierbij verschuift de functie van kantoor als werkplek naar ontmoetings- en samenwerkingsplek.