Eindhoven gaat voor energie uit snoeihout

Eindhoven gaat voor energie uit snoeihout

In navolging van de gemeente Sittard zal vanaf deze maand ook Eindhoven groene warmte afkomstig uit snoeihout gaan leveren aan duizenden woningen in de gemeente.

Meer gemeenten

Eindhoven staat in dit initiatief niet alleen. Ook andere gemeenten als Breda hebben vergevorderde plannen om energie te halen uit deze bron. Dit jaar wordt nog alleen financiële steun gegeven voor de gecombineerde opwekking van elektriciteit en warmte uit hout. Vanaf 2012 wordt het ook mogelijk om steun te krijgen wanneer alleen warmte wordt opgewekt, waarmee ook kleinere projecten rendabel kunnen worden.

Bijeenkomst

Op 3 november zal de projectgroep biomassa &wkk een bijeenkomst organiseren over het opwekken van energie uit snoeihout en plantsoenafval in Eindhoven. Deze gemeente loopt voorop en realiseerde dit jaar een houtketel voor het Ottenbad en een grote bioenergiecentrale in de wijk Meerhoven. Tijdens deze bijeenkomst zal een overzicht worden gegeven van de beschikbaarheid van snoeihout en van de verschillende toepassingsmogelijkheden.

Bron: Cobouw.nl

Lees het hele bericht hier.