Met belastingkorting energie leveren op Woerdens zwembad

Met belastingkorting energie leveren op Woerdens zwembad

Per 1 januari 2014 krijgen (leden van) lokale energie coöperaties korting op hun energiebelasting zodra een duurzame energieproject in een ‘postcoderoos’ is opgeleverd. Dat is een van de afspraken uit het Energieakkoord. De gemeente Woerden stelt het dak van zwembad Batensteinbad beschikbaar voor zonnepanelen. Bewoners (met of zonder ‘eigen’ dak) krijgen hiermee de mogelijkheid om te investeren in zonne-energie. ‘Ontzorger’ Solar Green Point is initiatiefnemer van het project. Energiebedrijf Eneco levert de zonnepanelen.

Postcoderoos

Het zwembad heeft een dak met een oppervlakte van 1000 m². Solar Green Point plaatst binnenkort 200 zonnepanelen op dit dak. Zowel bewoners van het postcodegebied van het zwembad –3443-, als inwoners van de volgende postcodes (3441, 3442, 3444, 3445, 3449, 3471, 3474, 2415, en 2411) kunnen gebruik maken van de korting op de energiebelasting. Ze hoeven geen klant te zijn van Eneco, maar moeten wel lid zijn van Solar Green Point. Laatstgenoemde partijen zijn verantwoordelijk voor de installatie, financiering, beheer en onderhoud van de zonnepanelen.

Infographic

Eneco heeft de volgende infographic van dit project gemaakt. Het geeft inzicht in het geografische effect van de ‘postcoderoos’ in de praktijk.
infographic

Bron: Eneco