Smartdriving.nl: alles over tech op de weg

Smartdriving.nl: alles over tech op de weg

De automotive markt maakt stormachtige ontwikkelingen door. Zelfrijdende auto’s, mobility oplossingen en elektrisch rijden veranderen het vervoerlandschap compleet. Daarom lanceert EnergieMedia Smartdriving.nl.

Smartdriving.nl is het nieuwe kennisplatform voor technologie op en rond de weg. Elektrisch vervoer, zelfrijdende auto’s, slimme wegen en nieuwe concepten als car sharing zorgen voor een enorme verandering van de mobiliteit. Met Smartdriving.nl brengt EnergieMedia al het nieuws samen op één kennisplatform.

Elektrisch vervoer

Het aantal elektrische personenauto’s is de afgelopen twee jaren gestegen van 6000 naar 46.000 en elektrisch vervoer is de ‘next step’ in de energietransitie. Het totaal van elektrisch aangedreven voertuigen dat je op de weg kunt tegenkomen is volgens RVO gegroeid tot 50.000 en de doelstelling is in 2025 al een miljoen volledig elektrische voertuigen op de weg te hebben.

Infrastructuur

Elektrisch rijden is alleen mogelijk met voldoende laadpunten. In de afgelopen twee jaren is het aantal daarvan vervijfvoudigd. Slim en snel laden vraagt om een compleet nieuwe infrastructuur. Met lokale duurzame opwekking en opslagcapaciteit. Startups als The New Motion zorgen voor laden en rijden door héél Europa. Tesla ziet de mogelijkheden in energie opslag aan huis. Local Smart Grids en nieuwe apps gaan de vraag en het aanbod van goedkope elektriciteit sturen.

Tech op de weg

De zelfrijdende auto wordt al in praktijk getest en beproefde innovaties zullen snel hun weg vinden in de auto die morgen op de oprit staat. Automatisch afstand houden en volgen is nu al mogelijk. Communicatie tussen auto’s onderling en regelsystemen langs de weg zijn een volgende stap.

Smartdriving.nl is het nieuwe kennisplatform over technologie op en rond de weg. Doelgroepen zijn geinteresseerde zakelijk rijders, fleet owners, transport-professionals, mobility-managers en beleidsmakers.

(Beeld: wikimedia.org)