Tauw en Montad willen openbare verlichting verduurzamen

Tauw en Montad willen openbare verlichting verduurzamen

Het Rijk heeft als doelstelling om in 2020 minimaal 40% van de bestaande openbare verlichting duurzaam te maken. Tauw en Montad bundelen de krachten en gaan het Rijk hierbij ondersteunen.

 

Persbericht – Tauw adviseert gemeenten en provincies over openbare verlichting, onder andere op het gebied van duurzame verlichtingsplannen en beleid. Het bedrijf gaat zijn expertise combineren met de specifieke kennis van Montad op het gebied van elektrotechnische installaties en slimme systemen voor het beheer en onderhoud van openbare verlichting. De bedrijven gaan de komende jaren hun kennis en expertise inzetten om het Rijk bij te staan  en 40% van de bestaande openbare verlichting van slim energiemanagement en energiezuinige (LED) verlichting te voorzien.

Kostenbesparing van 30%

Tauw zegt dat het onderhoud en de vernieuwing van het verlichtingsareaal een belangrijke opgave is om de openbare verlichting de komende jaren verder te verduurzamen. De inzet van slimmere systemen en LED-verlichting moet al gauw een kostenbesparing van 30% opleveren, aldus het bedrijf. Daarnaast biedt openbare verlichting de mogelijkheid om de leefbaarheid en uitstraling van de openbare ruimte te versterken.

Montad en Tauw werken samen verder aan het (door)ontwikkelen en naar de markt brengen van slimme, duurzame systemen en oplossingen.

Bron: Persbericht Tauw