Amsterdam krijgt één agenda rondom thema duurzaamheid

Amsterdam krijgt één agenda rondom thema duurzaamheid

Op 11 maart is de Gemeenteraad van Amsterdam unaniem akkoord gegaan met een Agenda Duurzaamheid. In het akkoord worden alle acties rondom het thema duurzaamheid bij elkaar gezet in een samenhangende agenda. ‘Ik ben hartstikke trots’, aldus wethouder Abdeluheb Choho.

Volgens de wethouder van de portefeuilles Duurzaamheid, Openbare Ruimte, Dienstverlening en Bestuurlijk stelsel Choho zou het gaan om een historisch moment. ‘Het is voor de eerste keer dat alle acties rond duurzaamheid bij elkaar zijn gezet in één samenhangende agenda’, aldus de wethouder die naar eigen zeggen snel aan de slag wil.

Acties

De eerste acties zouden al klaar liggen: zo krijgen tientallen sportverenigingen op dit moment gratis hulp bij het verlagen van hun energieverbruik en hun energierekening.  En ruim 100 scholen gaan, met gemeentelijke steun en eigen geld, zelf energie produceren via zonnepanelen op hun dak. De scholen worden tegelijkertijd beter geventileerd en energiezuiniger, zodat hun energierekening omlaag kan. De acties hangen volgens de wethouder met verschillende dingen samen: ‘Ik wil Amsterdam laten zien dat iedereen beter wordt van acties op duurzaamheid. Een duurzamere stad is namelijk ook een gezondere en comfortabelere stad’.

Elektrisch vervoer

Volgens de wethouder is het tijd voor grote stappen op het gebied van elektrisch vervoer. ‘Het tempo van bijna één oplaadpunt voor elektrische auto’s per dag wil ik verhogen tot drie per dag. Daarmee verankert de stad haar wereldwijde nummer 1 positie op elektrisch vervoer’.

Bron & beeld: Gemeente Amsterdam.