Hoogtepunten energiebesprekingen EU (video)

Hoogtepunten energiebesprekingen EU (video)

Hughes Belin, energiejournalist voor ‘Brussels briefing on energy’, brengt ons op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van energie in Europa. Gazprom, elektriciteitgrids en de infrastructuur van gas passeren de revue.In deze ‘Brussels Briefing on Energy‘, biedt Belin een overzicht van de meest recente ontwikkelingen in het energiebeleid van de EU voor april en mei 2015. Zo komt de aantijging van de EU tegen Gazprom aan bod (lees hier meer over in het artikel: ‘EU beticht Gazprom van machtsmisbruik‘) en worden de ontwikkelingen op energiegebied die recent plaatsvonden in Zuid-Oost Europa kort besproken.

Hoogtepunten EU energiebeleid (video)

Gazprom kan een mogelijke boete krijgen van maximaal 9 miljard euro, daar het een officiële klacht kreeg van Antitrust commissaris Vestager voor vermeend misbruik van zijn dominante positie op acht Midden- en Oost Europese landen.

Recente ontwikkelingen in Zuid-Oost Europa:

  • Griekenland en Rusland hebben aangekondigd dat ze klaar zijn om een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen die kan leiden tot de aanleg van een nieuwe pijpleiding voor het Turkstream-project.
  • Vertegenwoordigers van Hongarije, Servië, Macedonië, Griekenland en Turkije kwamen op 7 april in Boedapest bijeen voor een werkgroep gewijd aan het faciliteren van een samenwerking om gas infrastructuur in de regio te creëren.
  • Elektriciteitsnetten van de EU en Turkije zijn sinds half april gesynchroniseerd. Het breidt daarmee de elektriciteitsbalanceringszone uit van continentaal Europa.

 

Bekijk de video hieronder:

Bron en beeld: vieuws.eu