Gemeente Rotterdam neemt grote stappen in elektrisch rijden

Gemeente Rotterdam neemt grote stappen in elektrisch rijden

Sinds vorig jaar is het gebruik van elektrische auto’s in Rotterdam sterk toegenomen. Met bijna 7,1 miljoen kilometers in 2014 is er een stijging van 336% ten opzichte van 2013. De stad wil elektrisch rijden blijven aanmoedigen om zo de stad schoner te houden.

Wethouder Pex Langenberg van Mobiliteit zegt het gebruik van elektrische auto’s te willen blijven stimuleren.‘Deze 7 miljoen kilometer scheelt ruim duizend kilo aan uitstoot van stikstof en vele kilo’s roet,’ zegt Langenberg. ‘Hierdoor wordt de luchtkwaliteit van de stad enorm verbeterd.’

Niet vreemd dus, dat de stad meer wil investeren in de elektrische rijders. Deze woorden blijken geen loze beloftes: tot nu toe telt de stad al 1237 laadpalen en bovendien wordt eerste stad ter wereld waar je je elektrische auto draadloos kunt opladen. De stad wil nog dit jaar een oplaadplaat hebben liggen. De techniek moet op termijn het stekkeren vervangen.

Lees meer over deze innovatie op Smartdriving.nl