Laatste ontwikkelingen klimaatverdrag en emissiehandelsystemen (video)

Laatste ontwikkelingen klimaatverdrag en emissiehandelsystemen (video)

Sonja van Renssen, milieujournalist in Brussel, brengt ons op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van milieu in ‘Brussels briefing on Environment’. Aan bod komen onder andere het klimaatverdrag van Parijs en de emissiehandelsystemen.

 

Renssen haalt op het gebied van energie de belangrijke gebeurtenis van deze week en volgende week aan, namelijk de laatste ronden van de VN gesprekken over het klimaatverdrag van Parijs, deze vinden momenteel plaats in de Duitse stad Bonn (vanaf 1.33 min). Tegelijkertijd laat een nieuw onderzoek zien, uitgevoerd door de International Emissions Trading Association (IETA), dat marktpartijen verwachten dat de prijs van koolstof in de komende tien jaar meer dan het dubbele zal worden (bekijk vanaf 2.50 min.).

Brussels briefing on Environment (video)

Bekijk de hoogtepunten voor juni 2015 op het gebied van milieu en energie in onderstaande video.

Video: vieuws.eu

Beeld klimaatverdrag: Vieuws.eu