Winst zonnepanelen ondanks herfstachtig voorjaar

Winst zonnepanelen ondanks herfstachtig voorjaar

Hoewel de zon ons nu eindelijk lijkt te hebben gevonden is het een relatief wisselvallig en koel voorjaar geweest. Toch heeft de zon de eerste vijf maanden van 2015 vaker geschenen dan normaal en hebben zonnepanelen daardoor 15 procent meer opgebracht dan gemiddeld.

Persbericht – Zo blijkt uit een analyse van energiebedrijf Essent op basis van het aantal zonuren en globale instraling gemeten door het KNMI. De 15 procent meer opbrengst levert zonnepaneelbezitters gemiddeld 30 euro*  extra voordeel op de energierekening op.

April: zonnigste maand

De zon heeft 786 uur geschenen in de eerste vijf maanden van 2015 tegenover 669 uur normaal. Vooral de maand april leverde meer zonuren op, wat leidde tot 18 euro meer opbrengst, aldus Essent.

Meer dan in 2014

In vergelijking met januari tot en met mei 2014 hebben zonnepanelen vier procent, oftewel 12 euro meer opgeleverd. In de eerste vijf maanden van dat jaar liet de zon zich 724 uur zien.

*In de berekening is Essent uitgegaan van een installatie van 10 zonnepanelen met een vermogen van 260 Wattpiek, die samen onder ideale omstandigheden 2.288 KWh zonne-energie per jaar opwekken.

 

Beeld essent: Essent / Essent