2 ºC doelstelling: highlights debat klimaatverdrag Parijs (video)

2 ºC doelstelling: highlights debat klimaatverdrag Parijs (video)

Vorige week vond een live debat plaats waarin de 2 ºC doelstelling werd besproken. Deze week een video waarin de hoogtepunten van het debat de kernpunten en conclusies samenvatten van de 21ste klimaatconferentie in Parijs.

 

Sonja van Renssen, milieujournalist in Brussel, wordt vergezeld door Jos Delbeke (directeur generaal voor Climate Action, Europese Commissie), Kathleen Van Brempt (vice-president van de S&D Group) en Eirik Waerness (Hoofd Economie en vice-president, Statoil) debatteren over de vraag: ‘Road to Paris: can the EU retain its leadership role at COP21?’ (Klimaatconferentie Parijs 2015, 21ste editie).

Highlights debat klimaatconferentie

Eirik Waerness noemt het een enorme uitdaging om de 2 ºC doelstelling te halen, maar zegt dat het wel mogelijk is. Waerness ziet een grote vooruitgang in duurzame energie, maar ook kernenergie zal flink toenemen. Jos Delbeke benadrukt dat beleid een belangrijke rol zal spelen, ‘een erg moeizaam proces, maar de beleidsstukken die op tafel komen, worden ondersteund door het hoogste politieke niveau’, aldus Delbeke.

Kathleen Van Brempt zegt dat uit studies van de EU blijkt dat een doelstelling van 95 procent van alle energie duurzaam te maken haalbaar is in 2040-2050, wanneer dit gecombineerd wordt met een zeer strikt beleid.

Bekijk de rest van de hoogtepunten van het debat in onderstaande video.

Bron en video: vieuws.eu

Beeld klimaatdoelstelling: Vieuws.eu / Vieuws.eu