NAM gedaagd voor fysieke aardbevingsschade

NAM gedaagd voor fysieke aardbevingsschade

De NAM is voor het eerst voor de rechtbank gedaagd om fysieke schade aan een gebouw te vergoeden. Tot noch toe gingen rechtszaken over waardedaling en immateriële schade, dat zegt De Haan Advocaten & Notarissen, dat de dager juridisch bijstaat.

De dager eist dat de NAM de aardbevingsschade aan een boerderij vergoedt, die ruim twee jaar geleden bij de NAM gemeld werd. De NAM heeft de schade begroot op € 15.000, maar een deskundige die door de gedupeerde in de arm is genomen komt uit op een bedrag van circa € 174.000. De door de NAM voorgestelde herstelmethode zou niet solide en duurzaam zijn. Wanneer de boerderij via deze methode hersteld zou worden, zou er bij toekomstige aardbevingen nieuwe schade ontstaan.

Advocaat mr. Erik-Jan Linstra van De Haan Advocaten & Notarissen behartigt de belangen van de gedupeerde. Hij geeft aan dat er veel soortgelijke gevallen zijn waarbij de beoordeling van de NAM en die van de deskundige van de gedupeerde ver uit elkaar liggen. Het gevolg is dat er een impasse ontstaat waarbij de NAM de zaak op de lange baan schuift en de gedupeerde zonder oplossing wordt achtergelaten. De Haan Advocaten & Notarissen roept iedereen die zich in een soortgelijke situatie bevindt op om de zaak voor te leggen aan de rechter en niet op de NAM te wachten. “Het is nog altijd de rechter die het laatste woord heeft in Nederland en niet de NAM”, aldus Linstra.

Bron: Persbericht De Haan Advocaten & Notarissen

Beeld rechtbank: publiek domein