Update Vakbeurs Energie – Zonnepark langs de A20

Update Vakbeurs Energie – Zonnepark langs de A20

Langs de A20 te Rotterdam wordt over 1 kilometer een zonnepark aangelegd door Ecorus. Het is een postcoderoosproject waarbij burgers in het park kunnen deelnemen via een zoncertificaat en daarmee via de energienota een korting krijgen op de energiebelasting.

Maandag 29 augustus werd het zonnepark officieel in gebruik gesteld door Wethouder Pex Langenberg van de gemeente Rotterdam samen met initiatiefnemer SolarGreenPoint en energiemaatschappij Greenchoice.  In totaal zullen 2000 panelen worden aangebracht. Ecorus legt in opdracht van SolarGreenPoint ook panelen op de Gruyterfabriek in Den Bosch.

Het belang van energie-efficiency

Tijdens Vakbeurs Energie toont Carlo Gavazzi, een toonaangevend bedrijf in energie-efficiency en bewakingsoplossingen, een uitgebreid gamma aan energiemeters en datamanagement producten.

Zoals aangegeven door de International Energy Agency, ‘Energie-efficiency is een essentieel onderdeel van het pakket maatregelen om de uitdagingen van de energiesector, die variëren van steeds toenemende mondiale vraag naar energie, zorgen over energiezekerheid, klimaatverandering, luchtverontreiniging en de betaalbaarheid van de energievoorzieningen.’
In dit opzicht spelen energie-efficiency plannen en acties op basis van de controle, monitoren en analyse van het daadwerkelijke gebruik van energie een belangrijke rol tot het verwezenlijken van de energie-efficiency doelen.
VakbeursEnergie

  • De WM20, WM30 en WM40-serie , een nieuwe reeks van modulaire poweranalyzers met hoge nauwkeurigheid. Een flexibele en krachtige oplossing in staat om aan alle metingen en communicatie eisen te voldoen.
  • EM100 en EM300-serie voor sub-metering. Een nieuwe serie compacte 1-fase en 3-fase kWh analyzers, op basis van touch-technologie. Een uitgebreide meting van de elektrische variabelen, MID-keur en keuze uit meerdere communicatie mogelijkheden.

Verschil in warmtebehoefte

Een comfortabele woning begint met een gezond binnenklimaat en wordt gevolgd door de temperatuur zoals de bewoner dat wenst. Als het om warmte gaat bestaat er een verschil tussen man en vrouw, jong en oud, autochtoon en allochtoon. Bovendien verschilt onze warmtebehoefte gedurende een etmaal. Als we thuis actief zijn, is 17 of 18 graden voldoende. Kijken we s’ avonds televisie, dan is 21 graden of meer wenselijk. De meeste installatieconcepten gaan ervan uit dat bewoners op ieder moment van de dag dezelfde warmtebehoefte hebben. Dit is waarschijnlijk gebaseerd op de mogelijkheden van opwekkers en afgiftesystemen.

Inventum laat de bezoeker zien dat meer (of juist) ventileren, ook met de nieuwste technieken op het gebied van lucht toe – en lucht afvoer, kan samengaan met een gezond binnenklimaat en hoge mate van comfort. Passief bouwen is een van de hoogste vormen van energiezuinig bouwen. Tot voor kort leek dat uitsluitend samen te gaan met ventilatietype D (balansventilatie). Op de energiebeurs 2016 laten wij zien dat het met onze nieuwste combinaties in ventilatietype C, ook mogelijk is om Passief te bouwen.

Registreer hier direct voor uw bezoek aan de Vakbeurs Energie.

 

VakbeursEnergie-slider