Groepsaankoop zonnepanelen SamenZonneEnergie komt naar de provincie Utrecht

Groepsaankoop zonnepanelen SamenZonneEnergie komt naar de provincie Utrecht

Op 3 oktober 2016 start de groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie in de provincie Utrecht. Hoewel het alweer de twaalfde actie van SamenZonneEnergie in Nederland is, strijkt de groepsaankoop voor het eerst in de provincie Utrecht neer.

De actie wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeenten Utrecht, Woerden en Lopik, maar alle inwoners van de provincie Utrecht kunnen deelnemen en via de groepsaankoop zonnepanelen aanschaffen. Ruim 13.000 Nederlandse huishoudens hebben via SamenZonneEnergie een zonnepanelensysteem aangeschaft. Op initiatief van Wethouder Tymon de Weger van de gemeente Woerden wordt de groepsaankoop nu ook georganiseerd voor inwoners van de provincie Utrecht. ‘Hoewel er in de provincie al mooie resultaten zijn behaald, zijn er nog meer dan genoeg daken geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen. Met SamenZonneEnergie hopen wij inwoners van de provincie goed te informeren over zonnepanelen en te ontzorgen bij de eventuele aanschaf ervan’, aldus de wethouder Duurzaamheid.

Hoe werkt de groepsaankoop?

SamenZonneEnergie brengt mensen samen die interesse hebben in zonnepanelen en vragen leveranciers om hun beste bod voor de groep te doen in een veiling. Voorafgaand aan de veiling worden er hoge kwaliteitseisen gesteld waaraan de leverancier en de producten moeten voldoen. Naast de scherpe prijs zijn uitgebreide garanties en zekerheden onderdeel van het aanbod. Ook waarborgt SamenZonneEnergie de installaties steekproefsgewijs op kwaliteit en veiligheid.

Gedurende de groepsaankoop helpt SamenZonneEnergie haar deelnemers een weloverwogen keuze te maken door helder en objectief te informeren. Zij is onafhankelijk van leveranciers en installateurs.

Vrijblijvend inschrijven

Vanaf 3 oktober kunnen geïnteresseerden zich gratis en vrijblijvend inschrijven via www.SamenZonneEnergie.nl. Op 10 november organiseert SamenZonneEnergie de veiling onder vooraf gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers. De leverancier die het beste bod uitbrengt, wint de veiling en doet de deelnemers een persoonlijk aanbod voor een compleet systeem, inclusief materiaal, installatie en monitoring.

Beeld : Publiek domein / Publiek domein