‘Kip heeft de beste CO2 footprint, en we zetten nog een tandje bij’

‘Kip heeft de beste CO2 footprint, en we zetten nog een tandje bij’
PARTNERBIJDRAGE

De vleeskuikensector vernieuwt in alle geledingen en op alle relevante aspecten, zegt brancheorganisatie Nepluvi. Dus ook op het gebied van energie. De eerste energieneutrale stallen zijn een feit.

Wist u dat de productie van kip het milieu relatief het minste belast? En dat momenteel de eerste energieneutrale stallen al in werking zijn? Paul Grefte van Grefte Vleeskuikens uit Hengevelde in Twente weet er alles van.

‘De productie van kip belast het milieu minder dan andere vleessoorten. Dit ligt allereerst aan de kip zelf. De kip groeit eenvoudigweg heel efficiënt. Maar ook de manier waarop kippen gehouden worden, draagt hier sterk aan bij. Ondernemers in de vleeskuikensector doen er alles aan om de milieuprestaties voortdurend te verbeteren. Op mijn bedrijf gebruiken we nu zonnepanelen en grondwarmte. Met innovatieve hoog rendement systemen verwarmen we de koude buitenlucht met warme lucht uit de stal. Het is de eerste energieneutrale stal van ons land. En er volgen er meer.’

Zie www.kipinnederland.nl voor vernieuwingen en de feiten over kip en bekijk de film: ‘Kip in Nederland – de vleeskuikensector vernieuwend op weg’

Over Nepluvi

Nepluvi is de brancheorganisatie voor de Nederlandse pluimveeverwerkende industrie en maakt zich sterk voor verniewingen in de vleeskuikensector op het gebied van o.a. milieu, voedselveiligheid, diergezondheid, dierenwelzijn en diversiteit. Nepluvi is een imagocampagne gestart om een waarheidsgetrouw beeld van de sector te tonen. Dit bericht is onderdeel daarvan. Bekijk hier de campagnewebsite ‘Kip in Nederland‘ en de video. Een visiedocument met feiten en cijfers van de industrie is hier te vinden.

Beeld Paul_Grefte: Zuiver/Nepluvi / Zuiver Digitaal