Pluimveesector innoveert in energie en milieu

Pluimveesector innoveert in energie en milieu
PARTNERBIJDRAGE

De vleeskuikensector vernieuwt in alle geledingen en op alle relevante aspecten, zegt brancheorganisatie Nepluvi. Dus ook op het gebied van energie, milieu en dierenwelzijn.

Wist u dat onze vleeskuikensector internationaal op kop loopt, ook als het aankomt op milieu en dierenwelzijn? En dat er zelfs filmploegen uit het buitenland naar ons land afreizen om de laatste ontwikkelingen vast te leggen? Kees Koolen kan u er alles over vertellen.

‘Overal in de wereld komen kuikens uit een ei. Toch gebeurde er enige tijd geleden iets unieks in ons land en op mijn bedrijf. De vleeskuikens kropen uit het ei in de stal waarin zij ook gehouden worden. Er kwamen zelfs buitenlandse filmploegen naar ons bedrijf om het vast te leggen.

Ik sta voor deze manier van het houden van vleeskuikens omdat een pasgeboren kuiken zo direct kan beschikken over water en voer. Als het goed is, maakt dit het kuiken sterk en geeft het minder stress. Met wetenschappelijk onderzoek volgen we nu deze effecten.

Zie www.kipinnederland.nl voor vernieuwingen en de feiten over kip en bekijk de film: ‘Kip in Nederland – de vleeskuikensector vernieuwend op weg’

Over Nepluvi

Nepluvi is de brancheorganisatie voor de Nederlandse pluimveeverwerkende industrie en maakt zich sterk voor vernieuwingen in de vleeskuikensector op het gebied van o.a. milieu, voedselveiligheid, diergezondheid, dierenwelzijn en diversiteit. Nepluvi is een imagocampagne gestart om een waarheidsgetrouw beeld van de sector te tonen. Dit bericht is onderdeel daarvan. Bekijk hier de campagnewebsite ‘Kip in Nederland‘ en de video. Een visiedocument met feiten en cijfers van de industrie is hier te vinden.