Duurzaam bouwen: het huis verwarmen

Duurzaam bouwen: het huis verwarmen
PARTNERBIJDRAGE

Bij het bouwen van een nieuwe woning zijn er tal van zaken om aandacht aan te besteden. Je moet zeker zijn dat je een goede basis legt voor nog een bijzonder lange tijd. Je hebt een lichtplan nodig, een goed idee van wat je allemaal wilt doen met elke ruimte.

En zeker niet te vergeten: bij voorkeur heb je ook al eens nagedacht over hoe je het huis gaat verwarmen. Een optie die vast en zeker het waard is om even bij stil te staan? Een pellethaard.

Duurzaam verwarmen met Pellets

Een pellethaard is een trendy product. De kans is dan ook groot dat je de laatste jaren wel iemand bent tegengekomen die zich er eentje aangeschaft heeft. Maar wat is dat nu eigenlijk? Kort gezegd is een pellethaard een houtkachel die dankzij de verbranding van pellets warmte afgeeft. Pellets van bijvoorbeeld Delangebv.nl zijn dan weer bijeen gedrukte stukken hout, of een andere biomassa zoals stro, en een vorm van hernieuwbare energie. Dat betekent dan ook dat opteren voor een pelletkachel kiezen is voor duurzaam verwarmen. Het is een apparaat dat perfect past bij een strategie van duurzaam bouwen en bovendien ook toekomstgericht is.

Een hoog rendement

Houtpellets zijn een vorm van verwarming die, in tegenstelling tot veel andere houtkachels, een stevig rendement halen. Zo hebben ze een rendement van boven de 90% wat bij een traditionele houtkachel slechts 70% is. Dat hoge rendement verklaart misschien ook waarom deze vorm van energie ook goed voor de portefeuille is op de langere termijn. Zo zou je een besparing van 40% kunnen bekomen op de stookkosten in vergelijking met traditionele ketels die werken op stookolie of gas. Ten slotte is het ook wel noemenswaardig om te vermelden dat als rasect recyclageproduct de houtpellets volledig Co2-neutraal zijn en afkomstig zijn van een energiebron die niet uitgeput kan worden. Al deze redenen samen maken dan ook dat deze vorm van verwarming de brandstof is van de toekomst. Wil je duurzaam bouwen met het oog op die toekomst? Dan is een pelletkachel geen slecht idee.

Meer informatie is te vinden op bouwenwonen.net