84 procent van Nederlanders wil stoppen met kolen

84 procent van Nederlanders wil stoppen met kolen

De overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking wil dat Nederland gaat stoppen met het gebruik van kolen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Green Energy Barometer 2017’ van Ørsted. 84 procent van de Nederlands wil dat kolen niet meer worden gebruikt.

Het onderzoek is gebaseerd op enquêtes gehouden onder de bevolkingen van 13 landen wereldwijd. In totaal waren er 26.000 respondenten, ongeveer 2.000 per land. Volgens de Green Energy Barometer wil wereldwijd 82% van de bevolking een wereld die volledig draait op groene energie. Onder de Nederlandse bevolking is dit cijfer 81%. ‘Die brede steun is er bij alle leeftijden, opleidingsniveaus en politieke voorkeuren,’ zo stelt de Barometer.

Dit zijn voor Nederland de belangrijkste bevindingen uit het onderzoek:

  • Nationale trots over voorlopersrol technologie. 69% van de Nederlanders ziet graag dat Nederland tijden geld investeert om wereldleider te worden op het gebied van groene energie.
  • Zorgen over klimaatverandering. 71% beschouwt het aanpakken van de negatieve gevolgen van de klimaatverandering als belangrijke wereldwijde uitdaging. Daarmee staat het op plek twee van belangrijkste uitdagingen (na terrorisme).
  • Economische voordelen. 74% denkt dat investeren in groene energie zorgt voor economische groei.
  • Willen stoppen met kolen. 84% van de Nederlanders wil dat Nederland gaat stoppen met het gebruik van kolen.

 

Het volledige onderzoek is hier terug te vinden.

Bron: Ørsted